Ce este steatoza hepatică non-alcoolică și alcoolică?

Steatoza hepatică, cunoscută și sub numele de boala ficatului gras, este printre cele mai frecvente boli hepatice cu care ne confruntăm în ultimii ani. Această afecțiune este des asociată cu stilul de viață modern, activitate fizică redusă, sedentarism și o alimentație bogată în grăsimi și săracă în fibre.

Ficatul transformă zaharurile în grăsimi pentru a le folosi la nevoie. În cazul în care aportul de zaharuri și grăsimi este foarte ridicat, ficatul produce și stochează grăsimile în exces.

În cadrul unui webinar desfășurat în parteneriat cu Pacientul 2.0, doamna Asist. Univ. Dr. Daciana Dascălu, Medic primar medicină internă în cadrul Spitalului de Urgență din Sibiu și domnul Asist. Univ. Dr. Tudor Moga, Medic specialist Gastroenterologie în cadrul Spitalul Județean din Timișoara ne-au explicat ce este steatoza hepatică non-alcoolică și alcoolică, cum se recunoaște și care ar fi primii pași pe care un pacient trebuie să-i facă pentru a primi un diagnostic și un tratament corect.

Urmărește mai jos prezentările lor!

Doamna Asist. Univ. Dr. Daciana Dascălu, Medic primar medicină internă, despre steatoza hepatică non-alcoolică:

 

Domnul Asist. Univ. Dr. Tudor Moga, Medic specialist Gastroenterologie, despre steatoza hepatică alcoolică:

Se poate trata steatoza hepatică?

Probabil aceasta este cea mai frecventă întrebare pe care și-o pun pacienții sau cei care află de această afecțiune hepatică. Răspunsul este însă unul foarte îmbucurător, dar care necesită multă voință.

În ceea ce privește adjuvantele hepatice, medicii specialiști au amintit importanța silimarinei standardizate.

Doamna Dr. Daciana Dascălu a punctat: „Silimarina standardizată este un produs dovedit și recunoscut de Ministerul Sănătații ca medicament. Un drajeu de 150 de mg de două ori pe zi de cele mai multe ori ajută, dar cu admininstrare à la longue.”

 

Dacă vrei să afli mai multe despre cazurile de steatoză hepatică non-alcoolică abordate în timpul webinarului, poți urmări discuțiile și recomandările aici, iar cazurile de steatoză hepatică alcoolică abordate sunt disponibile aici.

Găsești webinarul integral pe pagina de Facebook DespreFicat.ro.