Alimentele bogate în grăsimi și zaharuri dăunează ficatului, însă există alimente care contribuie la buna funcționare a acestui organ deosebit de important pentru organismul uman!

Legumele verzi, precum spanacul, cicoarea si varza Kale sunt aliați de preț în lupta cu afecțiunile hepatice. Acestea stimulează eliminarea toxinelor și neutralizează metalele grele, substanțele chimice și pesticidele.

Ceaiul verde reduce stresul oxidativ și depozitele de grăsime din ficat. Studiile arată că persoanele care au băut frecvent ceai verde au avut o probabilitate mai mică de a dezvolta cancer hepatic. Nu consumați cantități mari de ceai fără a cere înainte părerea unui medic!

Usturoiul are abilitatea de a determina ficatul să activeze enzimele care elimină toxinele din organism.

Grepfrutul – bogat in vitamina C, dar și in antioxidanți, grepfrutul susține buna funcționare a ficatului. Dacă suferi de afecțiuni hepatice, fa-ți un obicei din a consuma zilnic un pahar mic de suc proaspăt de grepfrut.

Afinele – antioxidanții din aceste fructe încetinesc dezvoltarea leziunilor și fibrozei hepatice. De asemenea, consumul de afine inhibă dezvoltarea celulelor ce produc cancer hepatic.