Silimarina

Recomandarea primară a silimarinei este legată de capacitatea sa de a stabiliza membranele celulare.

În ultimii zece ani au fost identificate, însă, prin cercetări experimentale și/sau trialuri clinice și alte calități benefice ale silimarinei: antioxidant, antiinflamator, imunomodulator și, recent, efect antifibrotic, respectiv de stimulare a regenerării hepatice.

Află mai multe

Fosfolipidele

Fosfolipidele esențiale (EPL) conțin un extract purificat din moleculele de polienil fosfatidilcolină din soia.

Studiile clinice efectuate în țări din Europa și Asia au arătat o îmbunătățire a simptomelor subiective, în special în cazul hepatitei cronice virale, a bolii ficatului gras și a intoxicării hepatice.

Păpădia

Păpădia este un detoxifiant natural care asigură un tonus general al organismului, prin eliminarea toxinelor şi purificarea sângelui.

Bogată în vitaminele A, C, D, fier, potasiu şi zinc, ajută la protejarea celulelor hepatice, în timp ce curăţă corpul de toxine.

Cicoarea

Extractul de cicoare are o puternică acţiune antitoxică, favorizează regenerarea celulei hepatice şi menţinerea structurii normale a ficatului, prevenind procesele de fibrozare.

Cicoarea stimulează funcțiile hepatice, de aceea se recomandă în caz de hepatita acută sau cronică, dischinezie biliară sau colici biliare.